Fröknäcke
Är du på jakt efter ett par enkla fröknäcke utan vitt mjöl, gluten eller socker? Här är supergoda frökex som fungerar perfekta att bära ett proteinrikt pålägg. Receptet nedan är också väldigt ”okänsligt”, du kan välja de frön du har hemma! Så har du inte sesam, öka på med lin- eller chiafrön.
Fröknäcke Recept
- 1 dl solrosfrön
- 1,5 dl kokosflingor
- 1 dl linfrön
- 1 dl chiafrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 msk kokosolja
- 2,5 dl kokande vatten
- 1 tsk Salt
Blanda frön, kokosflingor och kryddor. Rör därefter ner kokosoljan med en gaffel. Häll i vattnet och vispa jämnt. Det kanske ser löst ut först men det sväller fort.
Låt stå ett par minuter och bred därefter ut blandningen på två stycken plåtar med bakplåtspapper. Ta hjälp av en slickepott så att det blir tunt och fint.
Grädda båda samtidigt i ugnen på 100 grader i ca 60-80 minuter. Byt plats på dem och sänk temperaturen till 70 grader. Här kan du också slica dem i rutor om du vill, så blir de enklare att knäcka sen när de är klara. Låt dem stå i ytterligare 1-2 timme tills de blivit bli torra och hårda.